Capsa ambulant d’artistes a la URV

postal-lluc-cara_p

Quatre veus, un artista i tu. Quantes vegades hem sentit queixes, o les hem propiciat nosaltres, de com de difícil és d’entendre l’art contemporani? Sembla exasperant a vegades, no entenem res, ho deixem per impossible i acabem dient que això no és art.
Contra aquest mal arriba la Capsa ambulant d’artistes per ajudar-nos en aquesta fatiga. Joan Rion i Esther Canals ens proposen un projecte que fa de mediador entre l’art contemporani i tot el públic. A través de quatre accions amb quatre artistes diferents, les distàncies es fan petites entre l’art del 2014 i tots aquells que s’interessen per ell, i pels que no, de ben segur que començaran a fer-ho.

I sí, hi ha una capsa, una enorme capsa que ens amaga sorpreses, elements que guiaran la sessió, que ens divertiran però sobretot, que ens faran aprendre intentant deixar prejudicis i mal de caps de banda una estona, almenys. Tallers, accions, postals, diàlegs, tot aquests elements i molts més que ens prepara la capsa sortiran en algun lloc de la ciutat per embarcar-nos en el món de l’art.
Dos artistes ja han sortit de la capsa: Armand i ahir, Lluc Queralt, així queden dos més: el col·lectiu Mènsula i Maria Roig. Aquest projecte del Teler de Llum ens anima a assistir-hi, ni que sigui una mica amb incredulitat, almenys ens prometen passar una bona estona.

La setmana vinent, els organitzadors de la Capsa ambulant d’artistes estaran a la Universitat Rovira i Virgili explicant la seva tasca, resolent dubtes i segur que, fent-nos-ho passar bé. I és que el que hi ha dins la capsa és una manera d’entendre’ns en l’art, d’entendre el que ens rodeja, perquè com diu la cantant Lana del Rey, life imitates art.

Per a més informació:

http://capsambulant.wordpress.com/